Mergi spre compartimentul: Muzica
11 decembrie 2013, 09:53 Muzica views 12440
11 decembrie 2013, 09:53 Muzica views 12440

Concert gratuit în memoria lui Nicolae Sulac


Foto: trm.md

Un regal de muzică populară în memoria marelui rapsod al neamului Nicolae Sulac. Spectacolul „Cîntecul şi dragostea" va avea loc pe 12 decembrie la Palatul Naţional care-i poartă numele. Vor evolua laureaţii Festivalului-concurs naţional „Nicolae Sulac", precum şi soliştii Ansamblului de muzică populară „Mugurel", dirijor - maestrul Ion Dascăl, transmite trm.md.

Nicu Mîţă a venit special de la Bucureşti, unde-şi face masteratul, pentru a participa la concertul în memoria lui Nicolae Sulac. La ediţia din 2005 a Festivalului-concurs „Nicolae Sulac" i-a revenit premiul special, iar la următoarea, a treia ediţie, a cucerit trofeul şi Marele Premiu.

Cu mai multe cîntece din repertoriul valoros al regretatului artist va veni în faţa spectatorilor Doina Sulac, fiica regretatului artist, copleşită de emoţii în preajma evenimentului.

„Este o emoţie din ziua cînd au pus afişul... Mi-au dat lacrimile... Cînd cîntă laureaţii cîntecele lui tata, am emoţii profunde. Tot ce mi-a lăsat tata este o moştenire, o fericire, cu asta trăiesc de la trei ani, cînd tata m-a adus la Palatul Naţional. Tot cu cîntecul popular am rămas", spune Doina Sulac.

Concertul „Cîntecul şi dragostea" va avea loc pe 12 decembrie, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac". Intrarea la eveniment va fi liberă pentru toţi admiratorii tezaurului muzical, moştenit de la marele rapsod Nicolae Sulac.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concert , moldovenii , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
312 locuitori

Tîrzieni este un sat din cadrul comunei Mălăieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 312 oameni. Satul Tîrzieni a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.