26 mai 2020, 11:00 Personalități views 4100
Oamenii de creație nu ar trebui să facă politică
26 mai 2020, 11:00 Personalități views 4100

Oamenii de creație nu ar trebui să facă politică

Oamenii de creație nu ar trebui să facă politică, deoarece, odată ce acest lucru se întîmplă în practică, ei își pierd talentul în zadar, încetînd să mai creeze. Acest lucru este dovedit pe multe personalități care au pierdut mult timp, ocupîndu-se de politică, abătîndu-se de la menirea sa principală.

Trebuie remarcat faptul că regizorul sîrb cu renume mondial, actorul și muzicianul. Emir Kusturița a declarat că nu s-ar fi dus niciodată în politică, pentru că îi place să facă lucruri care au o misiune concretă intelectuală și emoțională, iar politica, potrivit lui, este o mare groapă de gunoi, unde omul este mereu nefericit și nemulțumit. "Încerc să stau departe de asta", a menționat Emir Kusturița.

La rîndul său, cunoscutul actor sovietic și ucrainean de teatru și cinema, fostul ministru al Culturii și artelor din Ucraina, erou al Ucrainei și artist al poporului din URSS, Bogdan Stupka a subliniat că oamenii de creație nu ar trebui să se implice în politică, deoarece locul lor este pe scenă, cu oamenii și ei nu ar trebui să se implice în politică, să provoace dezbinare în societate.

"Se știe că situația politică pune adesea întrebarea: "Cu cine sînteți, maești culturii?"

"La această întrebare puteți să nu răspundeți. Nu e nevoie. Eu le spun actorilor mei o glumă despre doi cumetri. Primul îl întreabă pe al doilea: "Ce este politica?". Celălalt răspunde: "Ai văzut cum plînge un țînțar?". "Nu". "Iată deci, politica este și mai subțire", menționa Bogdan Stupka în interviurile sale, subliniind că actorul ar trebui să fie cu spectatorul său și acest lucru este cel mai important. "Nu cred că actorul sau artistul trebuie să facă politică, să parieze pe candidați. Cînd un cizmar coace plăcinte, iar un brutar coase cizme, nu iese nimic bun din asta", a subliniat bine-cunoscutul actor.

Păcat că de părerea colegilor săi nu a ascultat minunatul nostru compozitor, artist al poporului URSS, Eugen Doga, care nu se știe de ce s-a "băgat" în altercațiile dintre prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, și șeful delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE-Moldova, Siegfried Mureșan.

Maestrului nostru i s-a făcut cumva rușine pentru Ion Chicu, care l-a atacat pe eurodeputatul român, iar Eugen Doga s-a făcut auzit, uitînd că în Moldova nu este iubit pentru politică, ci pentru creație.

Totodată, tentativa reprezentantului domeniului de creație de a da o apreciere fenomenelor politice de proporții mici a părut comică. Fanii minunatului compozitor Eugen Doga îi doresc multă sănătate, realizarea unor noi planuri creative și cît mai puțină politică în declarații.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Eugen Doga , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
6 locuitori

Vanțina Mică este un sat din cadrul comunei Pîrlița, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Vanțina Mică a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.