12 august 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 760
Cît costă prunele și strugurii moldovenești în supermarketurile estoniene?
12 august 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 760

Cît costă prunele și strugurii moldovenești în supermarketurile estoniene?

Prunele și strugurii moldovenești au ajuns pe rafturile supermarketurilor din Estonia.

Viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba a vorbit despre acest lucru, postînd și o fotografie pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

După cum se vede, strugurii de masă din Moldova se vînd la prețul de 3,49 îeuro/kg, iar prunele sunt oferite spre vânzare cu reducere - l0,99 euro/kg în loc de prețul anterior de 2,39 euro/kg.

Dumitru Alaiba spune că prezența fructelor moldovenești pe rafturile supermarketurilor străine dă motive de mîndrie.

„Sîntem obișnuiți să vedem produsele noastre în toată Europa, dar este și mai plăcut să vedem mai multe tipuri de fructe moldovenești unul lîngă altul. Și încă cred că acesta este doar începutul pe piața mare și marile noastre victorii pe această piață sînt încă înainte. Putem face mult mai mult. Datorită oamenilor muncitori și întreprinzători din țara noastră, Moldova devine vestită”, a spus Dumitru Alaiba.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Prune , struguri , Estonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2319 locuitori

Băneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Băneşti și Băneştii Noi. Localitatea se află la distanţă de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2319 oameni. Satul Băneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.