17 aprilie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1037
Nicolae Pascaru: ”Noi trebuie să construim o țară unită”
17 aprilie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1037

Nicolae Pascaru: ”Noi trebuie să construim o țară unită”

Republica Moldova, acum mai mult ca oricînd are nevoie de adevărați patrioți care să lucreze în interesul țării, dar nu în interesul organizațiilor internaționale.

Opinia aparține analiștilor politici, Nicolae Pascaru și Pavel Midrigan în cadrul emisiunii ”De facto”.

”Această guvernare practic a dat peste cap toate reformele care au fost începute. Vedem ce vor arăta alegerile prezidențiale. Acum, mai mult ca oricînd avem nevoie de consolidarea societății. Eu fac parte din societate care nu așteaptă să vină nici rușii, nici românii și nici europenii. Eu vrea ca noi, moldovenii, să facem ordine la noi acasă. Noi trebuie să ne împăcăm cu găgăuzii, cu transnistrenii și să construim o țară unită. Toate greutățile și toate presiunile care vît atît din est și din vest să nu ne afecteze. Noi nu trebuie divizăm țara în ruși, români sau moldoveni, noi trebuie să ne unim forțele pentru viitorul acestei țări, dar și pentru prosperitatea ei. Noi trebuie să promovăm conștiința noastră națională indiferent cine este la Guvernare. Orice eșec al celor care ne conduc, este în mod automat și eșecul nostru. Este important ca să ne consolidăm ca națiune, să mergem la alegeri și să căutăm o variantă bună pentru țară, un om care va apăra interesele noastre ca țară și ca popor”, a declarat Nicolae Pascru.

La rîndul său, Pavel Midrigan a menționat că oamenii trebuie să voteze pentru adevărați patrioți ai neamului, dar nu pentru oameni educați de organizațiile internaționale.

”Noi trebuie să ne trezim și să începem a gîndi și să alegem grîul de la neghină. Noi trebuie să alegem oamenii care sînt întradevăr patrioți ai pămîntului acesta, nu pregătiți de diferite centre internaționale, dar adevărați patrioți. Noi punem capul în pămînt cînd ne aruncă cîte 300 de lei înainte de alegeri, iar oamenii noștri cred că au fost atîtea partide care au promis, iar următorii vor fi altfel, deși în final sînt și ei niște profitori care din proletari au ajuns milionari. Oamenii trebuie să conștientizeze greșelile care le fac”, a spus Midrigan.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.