02 august 2013, 14:55 Realitatea moldovenească views 13975
02 august 2013, 14:55 Realitatea moldovenească views 13975

Pelerinaj la mănăstirea Sfîntul Teodor Tiron din Chişinău


Foto: trm.md

Sute de enoriaşi vin să se roage la icoana Maicii Domnului „Pătimitoarea" din Ucraina. Slujitorii bisericii spun că în anul 2005 icoana a început să izvorască mir, de atunci credincioşii care s-au rugat la icoană afirmă că este făcătoare de minuni, relatează trm.md.

Enoriaşii care au venit să se roage icoanei Maicii Domnului Pătimitoarea neapărat trec şi pe sub ea. Apoi pe la preot, care, le face pe faţă, cu agheasmă, semnul crucii. Unii enoriaşi care au o durere mai mare trec pe sub icoană de mai multe ori.

Icoana se va afla la mănăstirea Sfîntul Mare Mucenic Teodor Tiron din Capitală pînă la 4 august ora 13:00. Mănăstirea este deschisă zilnic, de la ora 06:00 pînă la 23:00. Iar la slujba de vineri spre sîmbătă, biserica va fi deschisă toată noaptea.

Icoana Maicii Domnului Pătimitoarea, numită aşa pentru toate suferinţele şi durerile, prin care a trecut Fecioara Maria, este pentru a doua oară în Moldova. Ea a fost adusă la rugămintea enoriaşilor.

Lucrarea a fost pictată în anul 1903 la mănăstirea Sfîntul Pantelimon de pe muntele Athos pentru biserica din satul ucrainean Otcenaşovka.

Cuvinte cheie:

icoana , manastire , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
5444 locuitori

Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.