03 septembrie 2011, 01:14 Realitatea moldovenească views 6291
03 septembrie 2011, 01:14 Realitatea moldovenească views 6291

Cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei, Ordinul „Ştefan cel Mare”, pentru Armata Naţională

În cadrul ceremoniei organizate cu prilejul aniversarii a 20-a a Armatei Naţionale, Mitropolitul Chişinăului şi a întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a conferit Armatei Naţionale cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei, Ordinul „Ştefan cel Mare”. Totodată, mitropolitul l-a decorat pentru activitatea sîrguincioasă pe ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, cu ordinul „Ştefan cel Mare” de gradul II. Organizarea evenimentului a avut loc în cadrul Palatului Naţional, pe scena căruia pe parcursul concertului au evoluat mai mulţi interpreţi emeriţi din Moldova.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Vladimir Filat a apreciat înalt activitatea cadrelor militare şi i-a asigurat pe cei prezenţi că Guvernul va sprijini Armata Naţională în reforma instituţiei. “Ziua de 3 septembrie reprezintă un prilej de a cinsti cadrele militare, care, prin prestaţia de zi cu zi, demonstrează profesionalismul lor”, a spus Filat. În contextul reuşitelor, premierul s-a referit la ajutorul acordat sinistraţilor la construcţia fîntînilor arteziene, la lichidarea cîmpurilor minate după cel de-al Doilea Război Mondial ş.a

La rîndul său, Vitalie Marinuţa a felicitat şi a urat succes întregului colectiv al armatei de la începuturi şi pînă în prezent, în special, militarilor aflaţi în misiunile internaţionale de menţinere a păcii. Armata naţională a fost creată pe 3 septembrie 1991, printr-un decret semnat de primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.