24 august 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1123
Deputat: ”Îi datorăm scuze lui Goran Bregović”
24 august 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1123

Deputat: ”Îi datorăm scuze lui Goran Bregović”

„Îi datorăm scuze lui Goran Bregović pentru prostia guvernării de la Chișinău și îi spunem că este așteptat cu drag de foarte mulți amatori ai muzicii sale. Cultura trebuie să fie în afara politicii, iar politica trebuie să fie una responsabilă și nu infantilă, cum este cea a PAS”.

Reacția aparține deputatului PSRM și candidatului formațiunii pentru șefia capitalei, Adrian Albu, după ce muzicianul sîrb nu a fost lăsat să intre în Moldova.

„Guvernarea PAS încearcă să fie mai catolică decît Papa de la Roma. Zeci de mii de oameni ar urma să participe la acest sfîrșit de săptămînă la un concert, în Romînia, susținut de Goran Bregović.

Același Goran Bregović pe care autoritățile de la Chișinău l-au interzis pentru miile de moldoveni, care îl așteptau duminica trecută la festivalul Gustar. În toamnă, interpretul și compozitorul are planificate multe concerte în București, dar și în diferite orașe din Franța, Germania și alte state europene.

Îi datorăm scuze lui Goran Bregović pentru prostia guvernării de la Chișinău și îi spunem că este așteptat cu drag de foarte mulți amatori ai muzicii sale. Cultura trebuie să fie în afara politicii, iar politica trebuie să fie una responsabilă și nu infantilă, cum este cea a PAS”, a scris Adrian Albu.

 

Muzicianului Goran Bregović i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din motiv că „și-a arătat viziunea pro-rusă și a susținut anexarea Ucrainei de către Federația Rusă”. Despre aceasta a declarat Ministrul de Interne, Adrian Efros, pentru presă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

deputat , Goran Bregovic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4823 locuitori

Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.