|
Vasili Chirtoca: Noi vrem ca în jur să fie mai mulți oameni fericiți. Partea 4
(Continuare. Primele 3 părți - la 19.07.2023, 25.07.2023 și 02.08.2023)
Care este importanța sectorului IT pentru dezvoltarea economiei naționale ? Din ce cauză a avut de suferit compania Viorica-cosmetic? Care-s relațiile fostului consilier municipal cu edilul Ion Ceban? Despre toate acestea și despre multe altele, președintele DAAC Hermes S.A. și președinte al Consiliului DAAC Hermes grup S.A. Vasili Chirtoca i-a povestit lui Alexandr Stahurschii, moderatorul talk-showului "Без галстуков (Fără cravată)" în partea 3 a interviului. Citiți acum ultima parte a versiunii textuale a acestui interviu.
- Cu privire la business… Spuneți-mi, în această țară cine stabilește regulile de joc pentru business?
- Regulile de joc le conține legislația, și le stabilește guvernarea, doar guvernarea. La noi azi nu există oligarhie. Dar vreau să spun, că scade calitatea legislatorilor, și semnificativ. Oamenii nu au pregătirea necesară pentru a legifera. Ei cred că este un lucru simplu. În realitate, e complicat. Eu am mai spus: oamenii nu conștientizează că nu cunosc ceva. Și asta e o problemă. De aceea avem multe legi concepute prost, pripit.
Eu am adus exemple ce țin doar de compania noastră. Politica accizelor în sfera de producere a dezinfectanților și a produselor de parfumerie. Apropo, ei țin cont de cele spuse de noi. Au vrut să impună accize și la cosmetice, dar au ascultat părerea noastră, au înțeles ce va ieși. Dar iată că problema dezinfectanților a rămas…
Eu cred că guvernarea trebuie să fie mai profesionistă. Nu pot fi schi,bați toți la toate nivelurile. Secretarii de stat trebuie să rămînă, indiferent de guvernare. Ei trebuie să fie numiți în funcțiile lor pentru totdeauna, chiar dacă tu crezi că el este afiliat guvernării precedente. Dar el este în serviciu. Guvernarea a plecat, da el - nu. Lăsați-l, el vă va servi la fel. Va servi statului. Dar așa, dacă toți au fost schimbați, nu există continuitate. Deci, nu experiența nu este transmisă. Persoanele nou-venite deseori nici nu știu unde și ce fel de documente se află. Asta este problema.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1630
- Populația:
- 2618 locuitori
Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.
Comentarii
(0)