26 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1809
Vasili Chirtoca: oamenii care în condițiile noastre creează întreprinderi de producere, merită un piedestal. Partea 2
26 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1809

Vasili Chirtoca: oamenii care în condițiile noastre creează întreprinderi de producere, merită un piedestal. Partea 2

(Continuare. Începutul - 19.07.2023)

Trebuie oare statul să stimuleze dezvoltarea businessului mare? De ce modificarea legislației în domeniul pieței auto poate să o prăbușească? Ce urmează, dacă politicienii în orice inițiativă văd ”interesele” cuiva?

Despre aceasta și despre multe altele s-a vorbit în cadrul talk-showului "Без галстуков (Fără cravată)" cu Alexandr Stahurschii (TV4). Oaspetele emisiunii cu tema "Businessul mare" a fost Vasili Chirtoca, președintele companiei DAAC Hermes S.A. și președinte al comitetului de conducere DAAC Hermes Grup S.A. Continuăm să familiarizăm cititorii cu versiunea textuală a interviului.

- Noi am vorbit despre businessul auto. Următorul sector foarte interesant – producerea. În companie, aveți mai multe genuri de producere. Voi începe cu primul. Societatea pe acțiuni "Agromașina". Pe site-ul Dvs. scrie că această întreprindere produce utilaje și inventar agricol, fiind specializată în proiectarea și producerea mașinilor pentru mecanizarea proceselor anevoioase de muncă, a combinelor autopropulsate și a remorcilor pentru tractoare. Înțeleg că este o întreprindere producătoare serioasă, necesară agriculturii noastre. Cum stau lucrurile în acest sector?

- Să începem cu problemele comune.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Vasilii Chirtoca , producere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.