14 iunie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1308
Problema transnistreană este discutată în Italia
14 iunie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1308

Problema transnistreană este discutată în Italia

Problema transnistreană este discutată în Italia, marți, în cadrul conferinței „Conflictul transnistrean și reintegrarea Republicii Moldova în contextul procesului de aderare la Uniunea Europeană (UE)”, organizată de Ambasada Moldovei în Italia și Institutul Luigi Sturzo. La eveniment participă vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, notează NOi.md cu referire la anticoruptie.

În cadrul conferinței vor participa oficiali italieni, inclusiv Maurizio Gasparri, vicepreședintele Senatului Republicii Italia, dar și europarlamentarul Siegfred Mureșan.

Participanții la eveniment vor discuta viitorul comun al Republicii Moldova și țărilor europene în contextul extinderii UE și posibilele scenarii pentru soluționarea conflictului transnistrean. Participanții la discuții vor discuta felul în care conflictul transnistrean se încadrează în contextul integrării europene a Republicii Moldova.

La discuții vor participa și reprezentanți ai Institutului pentru Studii Politice Internaționale și a Institutului de Afaceri Internaționale din Italia.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.