10 iunie 2023, 13:00 Realitatea moldovenească views 3316
Grădinițele nu vor avea program extins pentru a recupera zilele de 1 și 2 iunie
10 iunie 2023, 13:00 Realitatea moldovenească views 3316

Grădinițele nu vor avea program extins pentru a recupera zilele de 1 și 2 iunie

Angajații grădinițelor nu trebuie să-și extindă timpul de muncă pentru a recupera zilele de 1 și 2 iunie, când nu au activat, în contextul Summitului Comunității Politice Europene.

Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), a menționat că personalul instituțiilor de educație timpurie nu cade sub incidența deciziei luate de Guvern, transmite Noi.md cu referire la suntparinte.md.

„Hotărârea de Guvern se referă la salariați, nu la elevi sau copii preșcolari. Am solicitat deja colegilor de la Direcție să facă un demers către Ministerul Educației și Cercetării, ca să ne explice subiectul respectiv”, a explicat Pavaloi.

Totodată, DGETS precizează că salariații care în zilele de 1 și 2 iunie încă nu se aflau în raporturi de muncă/serviciu cu unitatea în cauză sau ale căror contracte individuale de muncă/raporturi de serviciu erau suspendate la data respectivă, precum şi salariaţii care, în ziua respectivă, s-au aflat în concediu medical, de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vârsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit şi în concediu de studii nu au obligaţia de a recupera timpul de odihnă.

Salariații care, începând cu data de 5 iunie, se vor afla în unul dintre concediile nominalizate au obligația de a recupera timpul de odihnă necesar după finalizarea acestuia, până la recuperarea deplină a timpului de odihnă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.