|
Nicolae Pascaru: "În Moldova are loc o confruntare între proiectele politice pro-occidentale și cele naționale"
În Moldova, are loc acum o confruntare între proiectele politice pro-occidentale, care încearcă a fi implementate în țara noastră, și proiectele politice naționale, locale.
O astfel de opinie a exprimat într-un interviu pentru Noi.md fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, analistul politic, liderul organizației obștești "Voievod", Nicolae Pascaru.
El a menționat că acum pe flancul drept al politicii are loc cea mai puternică reformatare, pe cel stîng vedem încercări de a distruge Partidul Socialiștilor și a promova Partidul ”Șor”. Mai observăm și că formațiunile de centru muncesc activ. Înainte de toate, acest lucru are legătură cu situația geopolitică și conflictul din Ucraina.
”Situația se complică și pentru că în prezent ”partenerii” și curatorii noștri din Occident, care răspund de Moldova, ne orientează doar spre UE, și limitează contactele cu țările CSI și China. Anume acesta este rezultatul închiderii celor șase posturi TV. Iar democrația le va ”deconta pe toate”.
Acest lucru le reușește, deoarece au o cea mai puternică motivație și resurse enorme. Nu este un secret, că o parte din banii alocați pentru înarmarea Ucrainei, au predestinația Moldova - pentru propagandă și războiul informațional. Vorba ceea, la război ca la război...”, a spus Nicolae Pascaru.
”Cel mai interesant e ceea ce se petrece în Moldova, - are loc o confruntare între proiectele politice prooccidentale, care se încearcă a fi implementate la noi, și proiectele politice naționale, locale. Adică, există elita politică locală, care încearcă să se opună proiectelor mari aduse din afară. Vedem că se creează partide noi, și de orientare unionistă, dar și de stînga, de genul stînga europeană…”.
Analistul politic a adus drept exemplu formațiunea nouă condusă de Ion Sula – Partidul social-democrat european
”Sînt foștii democrați ai lui Plahotniuc, care după reformatare au ales direcția de stînga. Nou este faptul că, pentru prima oară în Moldova, a apărut un partid proeuropean de stînga. Mai înainte, la noi tradițional stînga – comuniștii, socialiștii – erau oameni de stat, orientați spre parteneriatul strategic și prietenia cu Rusia. Subliniez – nu pro-puși, ci anume pro-moldoveni. Acum însă ni se implementează partide pro-europene de stînga. Care vor fi finanțate puternic și promovate foarte insistent”, a menționat Nicolae Pascaru.
Potrivit lui, una dintre cele mai mari probleme în politica moldovenească este finanțarea.
”Deseori politicienilor li se oferă finanțe mari, însă pentru acești bani ei promovează interese străine. Foarte puține partide statale independente. În principiu, cei care toarnă bani în politica moldovenească iau înapoi de zece ori mai mult, prin diferite proiecte dubioase, inclusiv proiecte de legi în parlament. Vedem ce mult am pierdut din interesele noastre naționale, deservind elita politică din Vest”, a subliniat analistul politic.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1877
- Populația:
- 405 locuitori
Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.
Comentarii
(0)