07 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1618
Votat! Starea de urgență în R.Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
07 octombrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1618

Votat! Starea de urgență în R.Moldova a fost prelungită cu 60 de zile

Parlamentul a susținut cu majoritate de voturi propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență instituită în R.Moldova cu 60 de zile. Pentru prelungirea stării de urgență s-au pronunțat 53 de deputați.

Decizia intră în vigoare din 7 octombrie curent. Potrivit Guvernului, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului.

"Evoluțiile de ultimă oră a situației din regiune, condiționate de desfășurarea războiului din Ucraina, generează în continuare vulnerabilități la adresa securității frontierelor de stat ale Republicii Moldova. Printre amenințările principale, cu care se poate confrunta țara noastră în perioada imediat următoare, sînt: limitarea sau chiar sistarea furnizării resurselor energetice, creșterea exponențială a prețurilor acestora, extinderea zonelor afectate de război către hotarele Republicii Moldova, aplicarea armelor nucleare cu efect regional și global, sporirea fluxului de refugiați din Ucraina, dar și urmările declanșate de mobilizarea parțială anunțată de Federația Rusă", se arată în nota informativă a proiectului de hotărîre.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1831
Populația:
4823 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Drochia. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Drochia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1831.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.