29 iulie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 4240
Ostalep:
Foto: noi.md
29 iulie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 4240

Ostalep: "Occidentul și fiecare membru al PAS ar trebui să-și exprime poziția cu privire la declarațiile lui Grosu

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut elemente de "hate speech" (cuvinte care incită la învrăjbire, retorică de ură) în comentariul său public la adresa directorului adjunct al Biroului pentru Politici de Reintegrare, Nicolai Țveatcov, iar Comisia Europeană, Consiliul Europei și OSCE ar trebui să-și exprime poziția în acest sens prin prisma conformării în țara noastră, care este candidată la aderarea la UE, la valorile și idealurile europene.

Această opinie a fost exprimată de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valerii Ostalep.

"Pentru cei care au uitat, vă reamintesc că Republica Moldova este stat candidat la UE.

Și la noi toți împărtășesc și susțin foarte mult toate valorile și idealurile europene. Principii și valori și toate astea. Așadar. Eu cred că Grosu, care este încă președintele Parlamentului, și-a permis în comentariile sale despre Domnul Țveatcov, în mod public, pentru distribuirea în masă, în mod intenționat elemente de "hate speech". Pe lîngă faptul că aceasta este o infracțiune în Moldova și poliția este obligată să inițieze o anchetă, acum vom verifica cîți adepți ai valorilor europene există în PAS. Fiecare membru PAS, și în special deputații, ar trebui să decidă rapid și să-i dea o evaluare politică. Dacă Grosu a atacat sau nu valorile europene și dacă PAS susține sau o condamnă acest lucru. Va fi interesantă și poziția CE, a Consiliului Europei și a OSCE ", a scris el în canalul său Telegram.

De menționat faptul că Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a criticat dur declarația șefului adjunct al Biroului de Reintegrare, Nicolai Țveatcov, privind federalizarea Republicii Moldova. El l-a numit pe Țveatcov un mancurt și o "a cincea coloană", menționînd că astfel de "mancurți" care fac "declarații anti-statale" ar trebui eliminați din sistem și "trimiși la Kremlin”.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , opinie , PAS , Igor Grosu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.