18 august 2011, 15:20 Realitatea moldovenească views 5423
18 august 2011, 15:20 Realitatea moldovenească views 5423

În republică şi-a început lucrările tabăra interetnică „Izvoarele toleranţei”

În republică şi-a început lucrările prima tabăra interetnică „Izvoarele toleranţei”, i s-a comunicat joi agenţiei multimedia Novosti-Moldova la Centrul evreiesc KEDEM din Chișinău.

Tabăra este organizată la Vadul lui Vodă la una din baze cu suportul Biroului Relaţii Interetnice din Moldova şi cu sprijinul financiar al Congresului Evreiesc Eurasiatic, Congresului Evreiesc din RM, Comitetului American „Joint” în Moldova.

Fiecare zi a programului este consacrată unuia dintre grupurile etnice, care locuiesc pe teritoriul Moldovei.

Directorul de programe Kira Kreiderman a relatat că „aceşti copii vor lua cunoştinţă de limba, cîntecele, dansurile, istoria, tradiţiile popoarelor, vor pregăti show-uri serale în stilul unei sau altei etnii. Cu grupele vor lucra conducători şi instructori cu experienţă din Ucraina, Olanda, Moldova, care au practică bogată de muncă în atare tabere”.

Scopul proiectului este educaţia tinerei generaţii în spiritul toleranţei şi inacceptării xenofobiei, formarea poziţiei civice active a tineretului de diferite naţionalităţi, difuzarea cunoştinţelor despre diversitatea etnică a Moldovei.

Peste 100 de participanţi din diverse colţuri ale Moldovei – nord şi sud, din şapte comunităţi etnice în vîrstă de la 12 pînă la 17 ani participă la festivalul de zece zile al culturilor, bogăţiei bucatelor naţionale, sărbătoarea comunicării şi diversităţii interculturale.

Se preconizează că anul viitor în tabără vor fi invitaţi şi copii din familiile refugiaţilor.

 

Sursa: newsmoldova.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
302 locuitori

Sacarovca este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 16 km de orașul Sîngerei și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Sacarovca a fost întemeiat în anul 1925 cu denumirea Secăreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.