27 aprilie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 1490
27 aprilie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 1490

Primăria va procura tehnică specială pentru întreținerea drumurilor, în baza unui împrumut

Primăria municipiului Chișinău va contracta un împrumut în valoare de 40 de milioane de lei pentru procurarea tehnicii speciale din dotarea întreprinderii municipale pentru întreținerea drumurilor „Exdrupo”.

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC) cu votul majorității aleșilor locali. Respectiv, s-a dispus contractarea unui credit de 40 de milioane de lei pentru procurarea a 29 de unități de tehnică, transmite moldovenii.md cu referire la tv8.md.

Potrivit proiectului de decizie, anual, Primăria se obligă să aloce mijloace financiare în valoare de 12 milioane de lei pentru rambursarea creditului. Datoria urmează să fie stinsă în următorii trei ani. În bugetul pentru anului 2022 au fost deja alocate surse de 13 milioane de lei.

Potrivit consilierilor, tehnica din dotarea întreprinderii „Exdrupo” este învechită, cu un grad înalt de uzură, care degradează din an în an. Potrivit responsabililor din cadrul întreprinderii, aceste achiziții ar exclude cheltuielile anuale suplimentare pentru închirierea tehnicii specializate necesare la întreținerea drumurilor. Numai pe parcursul anului trecut, s-a cheltuit suplimentar în acest sens aproape 1 milion 800 de mii de lei.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

primaria , Moldova , cumpărare , tehnica , drum , credit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4210 locuitori

Varniţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul Varniţa este aşezat pe malul drept al Nistrului, la mică depărtare de cetatea Bender și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 4210 locuitori. Satul Varniţa este atestat documentar pentru prima oară la 15 ianuarie 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.