04 aprilie 2022, 11:15 Realitatea moldovenească views 3092
04 aprilie 2022, 11:15 Realitatea moldovenească views 3092

Amenzi pentru casele de schimb valutar. Proiect aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat o serie de modificări la legea cu privire la BNM și legea privind reglementarea valutară, informează moldovenii.md cu referire la Radio Chișinău.

Între altele, proiectul se referă la aplicarea unor soluții privind eficientizarea procesului de licențiere, în special licențierea caselor de schimb valutar și pune în aplicare amenzi mai severe pentru încălcările admise în acest domeniu.

Proiectul include noi noțiuni ce țin de activitatea punctelor de schimb valutar și măsuri de prevenire a spălării banilor. Documentul stabilește obligația unităților de schimb valutar să înregistreze fiecare operațiune în numerar cu persoane fizice la momentul efectuării.

De asemenea, proiectul prevede obligația unităților de schimb valutar de a asigura supravegherea și înregistrarea video pe toată durata programului de lucru în regim real, precum și păstrarea acestor înregistrări în formă digitală cel puțin 15 zile calendaristice.

Proiectul instituție și amenzi mai mari caselor de schimb valutar care admit încălcări ale legislației valutare. Sancțiunile financiare vor crește de la 25.000 de lei pînă la 100.000 lei.

 

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

schimb valutar , amenda , amendamente , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.