|
Cum poate Moldova învinge virusul acceptării oricărei opinii occidentale?
Din păcate, în societatea moldovenească există virusul aprobării oricărei opinii străine, preponderent occidentale, iar această situație trebuie schimbată.
Această opinie a fost exprimată de diplomatul, profesor în științe politice, acum șef al proiectului anticorupție la secretariatul OSCE de la Viena, Andrei Munteanu, vorbind în cadrul emisiunii "Întrebarea principală cu Iulia Fedorova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md .
Referindu-se la faptul de ce Moldova are nevoie de consilieri, el a menționat că institutul consilierilor a fost propus anterior conducerii țării noastre.
"Orice, să spunem, opinie străină, dar numai dintr-o direcție geopolitică concretă. Noi nu dăm ascultare opiniilor venite din est. Doar celor occidentale. Și acest lucru se numește control manual. Control pentru care acei oameni care stau sunt responsabili față de cei care i-au ales. Ei nu au nici un sentiment de responsabilitate, nici un sentiment de înțelegere a ceea ce fac. Ei nici nu trebuie să facă nimic. Totul se face cumva de la sine, pentru ei. Institutul consilierilor a fost propus și, desigur, a fost acceptat", a spus Andrei Munteanu.
"Sînt profund convins că virusul acceptării oricărei opiniii străine, din păcate, a fost prezent în societatea noastră de foarte mult timp, de la începutul independenței sale. A fost și mai înainte, în perioada perestroikăi, când se spunea că acolo era bine, dar aici era rău. Iar acest lucru creează din generație în generație un complex de inferioritate. Oamenii înțeleg că nu trăiesc ca alții, adică rău, fără să se gîndească la ce poate fi schimbat și asta înseamnă că în subconștient ei deja așteaptă ca cineva din afară va veni, care va fi întîmpinat cu pâine și sare, vin, mămăligă sau altceva, și le va rezolva problema repede și pentru toți", a subliniat politologul.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1587
- Populația:
- 4661 locuitori
Susleni este un sat şi comună din raionul Orhei. Susleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4661 de oameni. Satul Susleni a fost menționat documentar în anul 1587.
Comentarii
(0)