22 decembrie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 2100
La nunți, botezuri și mese festive – cu certificate COVID-19. Noi restricții adoptate de CNESP
22 decembrie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 2100

La nunți, botezuri și mese festive – cu certificate COVID-19. Noi restricții adoptate de CNESP

Conform noii decizii a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), au fost stabilite noi reguli și restricții pentru evenimentele private: mese festive, evenimente corporative, nunţi și botezuri. Astfel, dacă acestea vor fi organizate cu un număr de 25 și mai mulți participanți, atunci vor fi permise doar în baza prezentării certificatului COVID-19.

„În perioada 23 decembrie 2021-15 ianuarie 2022, ca măsură de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, aplicabilă pentru toate codurile de alertă (verde, galben, portocaliu, roşu), se instituie asigurarea accesului la evenimentele private (mese festive, evenimente corporative, nunţi, botezuri), organizate cu un număr de participanți de 25 şi mai mult, doar în baza prezentării Certificatului COVID-19", se arată în decizia CNESP, scrie diez.md.

Prin certificat COVID-19 se înțelege oricare din următoarele documente:

a) certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hîrtie sau în format digital) – dovada imunizării este valabilă dacă a trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsa intre a 15-a zi și a 180-a zi (șase luni) sau un act confirmativ de prezența a anticorpilor anti-COVID-19; actul confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19 este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigației;

c) rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

Totodată, CENSP a mai decis ca din 27 decembrie, persoanele care vin în Moldova din zone roșii vor fi obligate să prezinte test negativ la COVID-19, iar în incinta Aeroportului Chișinău, vor avea acces și însoțitorii călătorilor, care vor prezenta certificatul COVID-19.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

nunta , restrictie , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.