21 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2144
Tarife mai mici la roaming pentru moldoveni
21 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2144

Tarife mai mici la roaming pentru moldoveni

Republica Moldova ar urma să inițieze negocieri cu Statele Parteneriatului Estic (Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina) asupra unui Acord privind serviciile de roaming internațional. Un proiect în acest sens a fost avizat pozitiv de către membrii Comisiei politică externă și integrare europeană.

Scopul acordului este reducerea prețurilor pentru serviciile de roaming, apeluri vocale de intrare și de ieșire, sms-uri și transmisii de date. Se stabilește expres cadrul normativ pentru realizarea diminuării treptate a tarifelor, prin plafonare, pe parcursul a 4 ani. La finalul procesului de tranziție, tariful efectiv plătit de utilizator pentru serviciile consumate în roaming nu va depăși suma între tariful național aplicabil pentru aceleași servicii.

În prezent, prețurile serviciilor de roaming pentru utilizatorii care călătoresc în Statele Parteneriatului Estic, prestate de către furnizorii de rețele și servicii de comunicații mobile din Republica Moldova, sînt stabilite de către acești furnizori în condițiile de piață, în baza contractelor încheiate cu operatorii de telecomunicații internaționali sau cu operatorii de telecomunicații din statele respective.

Sursa: multimedia.parlament.md

Cuvinte cheie:

Moldova , roaming , tarife

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.