27 iulie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 2377
Avem Cod Galben de caniculă: Recomandările pompierilor
27 iulie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 2377

Avem Cod Galben de caniculă: Recomandările pompierilor

Potrivit avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în perioada 28 iulie – 1 august pe arii extinse se va mențin temperaturi maxime a aerului cu valori cuprinse între +33..+35°C.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Cetățenii sînt atenționați, că în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scînteie poate provoca incendii. Oamenii sînt rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma spațiilor locative, forestiere și a lanurilor cu cereale pentru prevenirea incendiilor şi extinderea acestora. Totodată, maturii sînt rugați să-și monitorizeze copiii, să nu le permită jocul cu sursele de aprindere.

Canicula reprezintă risc pentru persoanele vîrstnice, copii, bolnavii cu afecțiuni cronice în special cardiace și respiratorii. În perioada caniculară este indicat persoanelor să evite aflarea la soare în orele de vîrf, să se protejeze de razele solare în spații răcoroase, umbrite și să consume lichide. IGSU avertizează repetat că în perioada cu temperaturi ridicate scăldatul în bazinele acvatice din țară poate provoca tragedii.

Salvatorii menționează că scăldatul în locuri neamenajate cu stații de salvare precum și aflarea minorilor nesupravegheați în preajma rîurilor și lacurilor este interzisă. În caz de situații de risc persoanele sînt rugate să apeleze Serviciul 112.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

caldura , Cod Galben , recomandari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.