01 iulie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2493
Autorităţile au atenţionat asupra deteriorării drumurilor pe vreme caniculară
01 iulie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2493

Autorităţile au atenţionat asupra deteriorării drumurilor pe vreme caniculară

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a prevenit conducătorii auto despre posibilitatea ridicării dalelor din beton ciment pe drumurile naționale în condiții meteo cu temperaturi de peste 30 grade Celsius.

În scopul menținerii securității circulației rutiere, ASD a dispus unităților SA Drumuri din teritoriu, patrularea drumurilor naționale cu semnalizarea corespunzătoare a sectoarelor cu degradări și intervenția operativă cu lucrări de reparație.

Conform instituţiei, muncitorii rutieri au înlăturat deteriorările depistate în perioada 28-30 iunie, pe mai multe sectoare ale drumurilor naționale M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina și M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu Romînia din raioanele Bălți, Ialoveni, Căușeni cu semnalizarea prin indicatoare rutiere de restricționare a circulației în timpul executării lucrărilor de reparație.

„În cazul în care observați cazuri de ridicare a dalelor din beton pe drumurile publice naționale, anunțați serviciul operativ al ASD, la numerele de telefon: 022 22 55 30, 060 47 71 17 sau la adresa electronică serviciu@asd.md", atenționează un comunicat al Administrației de Stat a Drumurilor.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , caldura , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
7006 locuitori

Cojuşna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Cojuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Strășeni și la 16 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7006 oameni. Satul Cojușna a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.