29 aprilie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2767
Cum să obții un permis de intrare în Rusia în condițiile COVID-19
29 aprilie 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2767

Cum să obții un permis de intrare în Rusia în condițiile COVID-19

Condițiile de intrare în Rusia în scopul vaccinării, tratamentului sau la invitația unui partener rus.

Cetățenii moldoveni pot obține un permis de intrare în Rusia în condițiile COVID-19, dacă merg acolo în scop de tratament sau la invitația unui partener rus: o organizație sau o companie, relatează noi.md.

Permisiunea de intrare în Rusia la invitația unui partener rus (organizație, companie) este eliberată de sediul operațional sub conducerea viceprim-ministrului Federației Ruse, Tatiana Golikova, la cererea organelor executive de profil ale țării gazdă ruse, dar nu la inițiativa Ambasadei Moldovei la Moscova.

De exemplu, dacă cetățenii Republicii Moldova planifică să intre pe teritoriul Federației Ruse, la invitația unui partener rus (organizație, societate), în acest caz, partea rusă pregătește pachetul de documente (invitația, copiile pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova, timpul desfășurării evenimentului etc.) și îl depune la organul executiv federal/regional de profil, cu solicitarea de a se adresa la sediul operațional al Federației Ruse pentru a obține permisiunea cetățenilor Republicii Moldova de a intra pe teritoriul Rusiei.

În același timp, dacă cetățenii moldoveni intenționează să meargă în Federația Rusă pentru tratament, ei trebuie să contacteze instituția medicală rusă în care se vor trata. Această instituție medicală va înregistra pacientul pe portalul serviciilor de stat ale Federației Ruse, după care cetățeanul Moldovei va primi o notificare pe e-mailul său cu un cod special unic, care reprezintă baza pentru intrarea pe teritoriul Federației Ruse.

 Persoanele care însoțesc bolnavul, de asemenea, trebuie înregistrate împreună cu pacientul pe portalul sus-menționat și să primească un cod special unic.

Trebuie remarcat faptul că obținerea unui permis de călătorie în Rusia în scopul vaccinării este imposibilă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , cetățean , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.