17 decembrie 2012, 10:01 Realitatea moldovenească views 5151
17 decembrie 2012, 10:01 Realitatea moldovenească views 5151

În perioada sărbătorilor de iarnă, Gara Feroviară suplimentează numărul de trenuri și de vagoane

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” anunță că, în perioada sărbătorilor de iarnă, va fi suplinit numărul de trenuri care vor circula și numărul de vagoane, deoarece se dublează fluxul de călători.

Astfel, în perioada 20 decembrie 2012 – 1 ianuarie 2013, numărul de vagoane suplimentare va fi mărit cu aproximativ 40 de unităţi în garniturile trenurilor internaţionale. Este vorba de trenurile Chișinău-Moscova şi Chișinău-Sankt-Petersburg.

Totodată, între 26-31 decembrie inclusiv, vor fi introduse pe linie două trenuri suplimentare: Moscova-Chișinău (nr. 595/596) şi Moscova-Chișinău (nr. 593/594). Trenurile şi vagoanele suplimentare vor fi puse pe linie şi în data de 7 şi 14 ianuarie.

„Cît priveşte fluxul de călători ai trenului Chișinău – Bucureşti, experienţa anilor trecuţi ne arată că pe această rută nu este nevoie de o suplinire a vagoanelor. În cazul în care numărul de călători va creşte semnificativ, CFM este pregătită să completeze numărul de vagoane”, se menționează într-un comunicat de presă al CFM.

Totodată, instituția susține că preţul la bilete pentru rutele Chișinău – Moscova, pe teritoriul ţării noastre, înaintea sărbătorilor de iarnă nu se scumpește.

„Acestea, în majoritate, depind de politica tarifară a ţărilor vecine, Ucraina şi Rusia, şi de cursul valutar pentru decontările reciproce (cursul francului elveţian)”, se mai scrie în comunicat.
 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , calea ferata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1890 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Ţînţăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1890 de oameni. Satul Țînțăreni a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.