05 aprilie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 2458
CNAS a transferat ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social
05 aprilie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 2458

CNAS a transferat ajutorul pentru perioada rece a anului şi ajutorul social

Ajutorul pentru perioada rece a anului, în sumă de 98,5 mln lei, a fost transferat prestatorilor de servicii de plată, 3 aprilie, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS). Tototdată s-au făcut transferurile și pentru ajutorul social, în marime de 39,4 mln lei, trasnmite IPN.

Potrivit CNAS, conform normelor legislative, plata ajutorului social sau a ajutorului pentru perioada rece a anului se face pentru luna precedentă de către prestatorul de servicii de plată desemnat de către beneficiar.

În cazul în care sumele ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului sunt nesolicitate de beneficiari în decurs de șase luni consecutiv, „Poşta Moldovei" le restituie lunar pe conturile corespunzătoare ale CNAS. Sumele nesolicitate pot fi ridicate de beneficiar în decurs de un an din luna stabilirii.

CNAS precizează că, tot astăzi, s-au transferat alocaţiile lunare de stat pentru merite deosebite, alocaţiile lunare de stat şi compensaţiile băneşti lunare în schimbul asigurării cu produse alimentare. În total, pentru distribuirea prestaţiilorrespective, către „Poşta Moldovei" au fost transferate 105,3 mln lei, către instituţiile bancare – 49,5 mln lei.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

CNAS , ajutor material , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.