06 noiembrie 2012, 14:45 Realitatea moldovenească views 3837
06 noiembrie 2012, 14:45 Realitatea moldovenească views 3837

Diacov a susținut ideea lui Lupu privind două limbi oficiale

"Ideea este de a găsi deja un compromis. Nu se poate polemiza pe veci pe acest subiect. Cred că problema limbii mai trebuie discutată. Dar, în general, am o atitudine pozitivă faţă de ideea de a căuta un compromis. Este timpul să fie găsită o soluție și să nu mai fie abordate problemele lingvistice", a declarat pentru NOI.md președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov.

Reamintim că Lupu a declarat, ieri, că Partidul Democrat este gata să lucreze pentru a introduce în Constituţie limba română în calitate de a doua limbă de stat. Democratul a propus să se urmeze exemplul Spaniei, unde sînt declarate două limbi oficiale – spaniola şi catalana. Această declaraţie a fost făcută după ședința plenară a Parlamentului.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , lege , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3707 locuitori

Ciuciulea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Ciuciulea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3707 oameni. Satul Ciuciulea a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.