23 august 2019, 16:40 Realitatea moldovenească views 4475
Bugetarii vor avea o minivacanță de Ziua Independenței
23 august 2019, 16:40 Realitatea moldovenească views 4475

Bugetarii vor avea o minivacanță de Ziua Independenței

Angajații din sectorul bugetar vor avea o minivacanță de patru zile în contextul marcării, la 27 august, a Zilei Independenței, transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru aceștia, astăzi este ultima zi de muncă înainte de vacanță, urmând să revină la serviciu abia miercuri, 28 august.

Pentru a beneficia de patru zile libere, bugetarii au fost nevoiți să muncească în ziua de sâmbătă, 17 august, atunci când au recuperat ziua de luni, 26 august.

Mulți dintre bugetari vor putea profita de această minivacanță pentru a petrece ultimul week-end de vară la mare peste hotarele țării sau pentru a vizita locurile pitorești din țara noastră. Unele agenții au pregătit chiar oferte speciale în acest sens.

În contextul zilelor libere, Inspectoratul Național de Patrulare a îndemnat cetățenii să respecte ordinea publică, Regulamentul circulației rutiere și să supravegheze în permanență copiii.

Potrivit Codului Muncii, guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Pe parcursul anului, angajații din Republica Moldova beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare stabilite prin lege.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ziua Independenței , vacanta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.