07 septembrie 2012, 12:53 Realitatea moldovenească views 7366
07 septembrie 2012, 12:53 Realitatea moldovenească views 7366

Majorările la produsele alimentare abia încep


Foto: ext.err.ee

Nici n-am apucat să strîngem roada din anul secetos, că asistăm deja la scumpiri. Recolta proastă de floarea-soarelui a condus la majorarea prețului la ulei, relatează protv.md. În ultimele zile, acesta s-a scumpit cu 2 lei per litru, iar majorările abia încep, avertizează comercianții.

De cîteva zile, comercianții de la Piața Centrală spun că primesc ulei mai scump de la furnizori.

Explicația este simplă, seceta a dat peste cap roada de floarea-soarelui din acest an. Cumpărătorii au dat deja ochii cu prețurile ridicate, iar reacția nu a fost deloc plăcută.

Veștile proaste nu se opresc aici. Comercianții spun că se așteaptă la noi scumpiri odată cu încheierea sezonului de recoltare.

Zilele trecute, Guvernul a anunțat că este nevoie de 105 milioane de lei pentru diminuarea efectelor secetei în agricultură. Autoritățile spuneau că în acest an prețurile vor crește, însă nu considerabil.

Cuvinte cheie:

economie , populatia , preţ , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.