04 septembrie 2012, 14:25 Realitatea moldovenească views 4149
04 septembrie 2012, 14:25 Realitatea moldovenească views 4149

Marşul unioniştilor din Chişinău generează noi tensiuni: Primăria vrea să-i modifice traseul

Primăria municipiului Chișinău va propune reprezentanților Platformei civice Acțiunea 2012 să modifice traseul planificat inițial pentru organizarea marșului unioniștilor. Asta pentru a exclude eventuale ciocniri cu reprezentanții unor partide, care, de asemenea, planifică să organizeze în aceeaşi zi un miting în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, Primăria va veni cu solicitarea ca reprezentanții Platformei civice Acțiunea 2012 să mărșăluiască de la Academia de Științe a Moldovei pe bulevardul Ștefan Cel Mare pînă în Piața Marii Adunări Naționale. În același timp, grupului care planifică miting în PMAN îi va fi propus să se transfere cu locul în scuarul Teatrului de Operă și Balet “Maria Bieșu”. “În cazul în care nu vor accepta, ne vom adresa în instanță ca să decidă”, a spus Dorin Chirtoacă.

Anterior, membrii Partidului Comuniștilor și ai Partidului Socialiștilor au solicitat Primăriei interzicerea marșului unioniștilor. Deputatul PCRM, Mark Tkaciuk, a declarat că „ziua de 16 septembrie va deveni epilog major al revoluţiei din 7 aprilie” .

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

autoritate publica , mars , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.