16 august 2012, 14:40 Realitatea moldovenească views 3368
16 august 2012, 14:40 Realitatea moldovenească views 3368

Benzina şi motorina în Republica Moldova din nou se vor scumpi

În Moldova, în viitorul apropiat se așteaptă o nouă scumpire a benzinei şi combustibilului diesel. Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, a declarat că despre intenţia de a majora preţurile la combustibil cu aproximativ 40-80 de bani pe litru agenția a fost anunțată practic de toate companiile implicate în importul şi vînzarea produselor petroliere în Republica Moldova. Ca motive principale pentru majorarea preţurilor la benzină şi motorină reprezentanții acestor companii numesc creşterea costului lor pe pieţele internaţionale şi schimbarea cursului de schimb al leului faţă de dolar.

De menţionat că ultima dată preţul benzinei şi motorinei la staţiile de alimentare s-au schimbat în Republica Moldova în luna iunie, atunci cînd costul acestora a scăzut de mai multe ori de la 10 la 30 bani pe litru, ca urmare a scăderii preţurilor petrolului pe pieţele internaţionale. Prețul benzinei Ai-95 la stațiile de alimentare ale celor mai mari importatori de produse petroliere în Republica Moldova variază acum între 16,65 și 16,79 lei pe litru, iar costul combustibilului diesel – de la 15,67 la 15,74 lei pe litru.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.