31 martie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 16841
În Moldova 20 de agenți economici cresc flori în cantități comerciale
31 martie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 16841

În Moldova 20 de agenți economici cresc flori în cantități comerciale

Douăzeci de agenți economici din Republica Moldova cultivă plante ornamentale pe o suprafață totală de aproximativ opt hectare de teren deschis, în nouă raioane ale țării.

Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN de către Agenția Pentru Siguranța Alimentelor, se menționează că agenții economici cultivă diverse specii de crizanteme, eustoma, alstoemeria, crini galbeni. Lalelele, gladiolele și zambilele sunt șie ele populare. Cultivă agricultorii moldoveni și narciși, hibiscus, petunii, hortensii sau iepurar.

Florile pe teren deschis cresc în raioanele Ialoveni, Orhei, Sîngerei, Strășeni, Stefan Vodă, Criuleni, Drochia, Dubăsari și Glodeni.

Potrivit ANSA, pe parcursul ultimilor trei ani, flori tăiate sau flori în ghiveci moldovenești în cantități comerciale nu au fost exportate.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la protecţia plantelor şi la carantina fitosanitară, toti operatori de plante și produse vegetale sunt obligații să se înregistreze în Registrul fitosanitar. Înregistrarea se realizează în baza cererii depuse la subdiviziunea teritorială ANSA din raza sa de activitate.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Agent economic , flori , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1475
Populația:
6174 locuitori

Mereni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petrovca și Mereni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6174 de oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1475.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.