31 iulie 2012, 11:26 Realitatea moldovenească views 5689
31 iulie 2012, 11:26 Realitatea moldovenească views 5689

Rusia refuză recunoaşterea independenţei Transnistriei

Rusia nu exclude că diferendul transnistrean ar putea fi soluţionat prin federalizarea Republicii Moldova. O declaraţie în acest sens a fost făcută de viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigori Karasin, care a efectuat o vizită la Tiraspol cu prilejul marcării a 20 de ani de la începutul operaţiunii de pacificare în Zona de Securitate.

Potrivit publicaţiei „Kommersant.ru”, astfel Karasin a lăsat clar să se înţeleagă că Tirspolul nu trebuie să conteze pe Moscova în problema recunoaşterii independenţei şi este mai bine să se pregătească pentru a reveni în componenţa Moldovei.

„Noi vedem viitorul Transnistriei în calitate de regiune specială cu garanţii internaţionale în componenţa statului moldovenesc neutru”, a menţionat Karasin.

Despre condiţiile în care Rusia este dispusă să contribuie la atingerea acestui scop, pentru „Kommersant.ru” a relatat unul din diplomaţii ruşi, care este familiarizat cu mersul negocierilor privind reglementarea diferendului transnistrean. Potrivit diplomatului, Rusia trebuie să aibă garanţii ferme privind neutralitatea Moldovei şi neaderarea ei la NATO. „Pentru noi, de asemenea, sînt importante garanţiile privind securitatea populaţie rusolingve din Transnistria şi Moldova”, a menţionat diplomatul.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
601 locuitori

Drujba este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Drujba a fost menționat documentar în anul 1662 cu denumirea Tărnuşa.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.