05 iulie 2012, 12:05 Realitatea moldovenească views 3327
05 iulie 2012, 12:05 Realitatea moldovenească views 3327

La 12-13 iulie la Viena va fi discutată problema transnistreană

O nouă rundă de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul 5 +2 va avea loc 12-13 iulie la Viena. Acest lucru a fost anunţat în cursul întîlnirii între viceprim-ministrul Republicii Moldova pe problemele de reintegrare Eugen Karpov cu Ambasadorul SUA, William Moser.

Cele două părţi au discutat despre pregătirile pentru runda, abordînd și recentele evoluţii pozitive în dialogul dintre Chișinău şi Tiraspol, relatează agenţia vesti.md.

Ambasadorul american a exprimat încrederea că ordinea de zi a rundei următoare va include examinarea problemelor grupurilor de lucru sectoriale, libera circulaţie a locuitorilor de pe ambele maluri, traficul auto pe podul din apropierea satului Gura Bîcului, funcţionarea şcolilor etc.

Runda anterioară de negocieri oficiale în formatul 5 +2 a avut loc la 17-18 aprilie, de asemenea, în capitala Austriei.

Rezultatele reuniunii au fost  armonizarea principiilor şi procedurilor de negocieri, inclusiv ordinea de zi pentru următoarea rundă.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1988
Populația:
539 locuitori

Văduleni este un sat din cadrul comunei Budeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 20 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 539 de oameni. Satul Văduleni a fost înființat în anul 1988.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.