01 noiembrie 2018, 11:20 Realitatea moldovenească views 7907
Roşca: vor să ne răpească şi sufletul, şi credinţa,şi pămîntul
01 noiembrie 2018, 11:20 Realitatea moldovenească views 7907

Roşca: vor să ne răpească şi sufletul, şi credinţa,şi pămîntul

Vînzarea terenurilor agricole va însemna o lovitură de moarte aplicată ţării noastre.

Este opinia ex-deputatului Parlamentului RM, Iurie Roşca, expusă în comentariu său pe marginea informaţiei difuzate de presă privind o eventuală anulare a interdicţiei pentru vînzarea pămîntului cetăţenilor străini.

„În condiţiile vînzării pămînturilor noastre se va produce o deruralizare şi mai rapidă, adică distrugerea satului cu tot cu populaţia sa în curs de dispariţie. Afaceriştii globali din agricultură îşi dau foarte bine seama că în secolul XXI, în condiţiile unei reduceri dramatice a suprafeţei terenurilor fertile din cauza transformărilor climaterice şi a creşterii demografice vertiginoase în ţările din Lumea a Treia, produsele alimentare şi apa potabilă vor deveni mai scumpe decît petrolul şi aurul.

Nu se întîmplă nimic nou. Este un comportament obişnuit pentru Occident peste tot în lume, unde, timp de secole, creşteau coloniile sale. Atît doar că de data aceasta şi noi, popoarele post-comuniste, am ajuns în acelaşi panier imperialist. Ni se răpeşte şi sufletul, şi credinţa, şi pămîntul, în schimb ni se propun mărgele de sticlă şi învelitor colorate sub formă de euro şi dolari", a declarat Iurie Roşca pentru portalul eNews.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iurie Roșca , terenuri agricole

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.