25 octombrie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 8309
Familiile vor primi seturi de articole pentru nou-născuți
25 octombrie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 8309

Familiile vor primi seturi de articole pentru nou-născuți

Guvernul a decis că, din 1 decembrie, familiile vor primi gratuit seturi de articole de primă necesitate pentru nou-născuți. Setul va include haine pentru nou-născut, lenjerie, scutece și produse de îngrijire, dar și o jucărie de pluș și o cutie rezistentă, în care poate fi pus să doarmă bebelușul.

Toate articolele vor fi de producție autohtonă, cu excepția scutecelor, iar costurile pentru un set sunt estimate la 2000 de lei.

Setul va fi transmis prin intermediul instituțiilor medico-sanitare publice sau private care oferă servicii de maternitate, sau va fi livrat la domiciliu.

Pentru realizarea programului, în anul curent, din bugetul de stat vor fi alocate peste 5,6 milioane de lei, iar pentru anul 2019 vor fi necesare circa 68 de milioane de lei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

familie , nou născut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1699
Populația:
5465 locuitori

Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău.  Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.