19 aprilie 2012, 15:15 Realitatea moldovenească views 3484
19 aprilie 2012, 15:15 Realitatea moldovenească views 3484

Ceadîr-Lunga s-a declarat zonă de susținere a Ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale

Aleșii din consiliul orășenesc Ceadîr-Lunga în cadrul ședinței au declarat localitatea drept zonă de susținere deosebită a Bisericii Ortodoxe, în care este interzisă propaganda orientării netradiționale, relatează Gagauzinfo.MD.

Potrivit serviciului de presă al administrației locale, la 10 aprilie a avut loc sesiunea ordinară a consiliului, în cadrul căreia au fost examinate mai multe probleme, însă subiectele majore au fost interzicerea propagandei în societate a ideilor de orientare netradițională, dar și arborarea în fața clădirii primăriei a drapelului istoric bicolor al Moldovei.

Membrii consiliului orășenesc cu majoritate de voturi au declarat teritoriul orașului aflat sub jurisdicția acestuia, drept zonă de susținere deosebită a ortodoxiei și au interzis pe teritoriul localității orice propagandă și diseminarea ideilor minorităților sexuale.

Mai mult, consiliul orășenesc a decis să arboreze în fața clădirii primăriei, de rînd cu drapelul de stat al Republicii Moldova și Autonomiei Găgăuze, drapelul istoric roș-albastru al Moldovei.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1786 locuitori

Pîrjolteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pîrjolteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1786 de oameni. Satul Pîrjolteni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.