18 aprilie 2012, 16:10 Realitatea moldovenească views 3049
18 aprilie 2012, 16:10 Realitatea moldovenească views 3049

Lupta oligarhilor va duce la declanşarea războiului pentru controlul asupra mass-media din Moldova – declaraţie

Retragerea licenţei postului de televiziune NIT este o comandă politică, care a venit din cele mai importante cabinete, afirmă Corneliu Mihalache, unicul membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care a votat împotriva acestei sancţiuni.

Mai mult, Mihalache spune că în spatele acestor acţiuni se află însăşi premierul Vlad Filat, „care de nenumărate ori şi-a exprimat atitudinea negativă faţă de acest post de televiziune”.

“Lupta oligarhilor va duce la declanşarea unui război pentru controlul general asupra mass media”, a specificat el.

Anterior, Organizaţia Naţiunilor Unite a calificat decizia CCA drept una incorecta şi a solicitat autorităţilor de la Chișinău sa restabilească licenţa postului. Ulterior, şi Ambasada Statelor Unite ale Americii din Moldova, dar şi secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, şi-au manifestat îngrijorarea în acest sens.

Licenţa de emisie a postului NIT TV a fost retrasă, la 5 aprilie, prin decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care a decis să aplice această sancţiune pentru lipsa pluralismului de opinie în buletinele sale de ştiri.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.