27 martie 2018, 17:20 Realitatea moldovenească views 13450
Voronin: Nu există nicio reacție din partea Procuraturii Generale și a SIS-ului
27 martie 2018, 17:20 Realitatea moldovenească views 13450

Voronin: Nu există nicio reacție din partea Procuraturii Generale și a SIS-ului

Partidul Comuniștilor din Moldova este preocupat de intensificarea propagandei unionismului în țara noastră și de lipsa de reacție a autorităților la îndemnurile de lichidare a statului moldovenesc.

Despre acest lucru a declarat președintele PCRM, fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, la întrevederea cu ambasadorul Ungariei în Moldova, Sandor Szabo, în cadrul căreia oficialii au discutat situația socio-economică și politică actuală din țară, precum și aspecte ale reglementării transnistrene.

Liderul comuniștilor din Republica Moldova i-a atras atenția interlocutorului său asupra propagandei intense a unionismului în Republica Moldova, promovată, inclusiv de canalul public de televiziune „Moldova 1". Potrivit spuselor acestuia, actualul Guvern nu reacționează în niciun fel laîndemnurile de lichidare a statului moldovenesc. Nu există nici o reacțiedin partea Procuraturii Generale și a Serviciul de Informații și Securitate în legătură cu încălcarea normelor constituționale.

Anume acesta este motivul pentru care PCRM a decis să lanseze apelulcătre societatea moldovenească de a-și uni eforturile în cadrul Comitetelor de protecțiea independenței și de consolidarea statalității Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Voronin , SIS , unioniști

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1228 locuitori

Climăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Climăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1228 de oameni. Satul Climăuţi a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.