19 februarie 2018, 17:10 Realitatea moldovenească views 9923
”Cadavrul politic” importat din România în Moldova a dispărut
19 februarie 2018, 17:10 Realitatea moldovenească views 9923

”Cadavrul politic” importat din România în Moldova a dispărut

Declarațiile de unire semnate de mai multe localități din țară nu reprezintă o mișcare politică. De această părere este analistul politic Valeriu Ostalep, care a participat la o dezbatere politică la postul public de televiziune „Moldova 1".

„Eu aș vrea să aud că are loc măcar vreo consolidare sau vreo probă, că are loc o noutate politică în Republica Moldova, de oricare gen, dar eu nu aud nicio probă. A striga sau a semna declarații.... eu azi seara pot să vă organizez 25 de declarații semnate a cîte 200 de fiecare, de exemplu, să ne unim cu Zairul sau cu Iranul, dar asta nu înseamnă că are loc o activizare a vieții politice sau se întîmplă vreo mișcare politică. Cu regret, pentru mine această mișcare în Republica Moldova nu poate să furnizeze măcar un lider care să înțeleg cu cine vorbim, pentru că ultima dată asta o fost o tentativă de a importa un cadavru politic din România în Republica Moldova. Alte idei unioniștii nu au și văd că nici Băsescu nu mai este, el a dispărut. De asta nu înțeleg despe ce mișcare politică poate fi vorba aici", a menționat analistul în cadrul emisiunii.

De menționat că pînă în prezent zeci de localități din țară au adoptat declarații prin care condamnă acțiunile unioniste în Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

unire , Moldova , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1130 locuitori

Naslavcea este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Naslavcea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 14 km de orașul Ocnița și la 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Naslavcea este menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.