10 ianuarie 2018, 10:55 Realitatea moldovenească views 10095
Candu a promulgat modificările la Codul Audiovizualulu
10 ianuarie 2018, 10:55 Realitatea moldovenească views 10095

Candu a promulgat modificările la Codul Audiovizualulu

Decretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului a fost semnat în dimineața zilei de miercuri, 10 ianuarie, de către președintele Parlamentului Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acestei legi.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, propus de către deputații Partidului Democrat și cei ai Grupului parlamentar Popular European, a fost votat repetat joi, 7 decembrie, de către Parlament, în două lecturi. În Codul Audiovizualului sunt incluse noi norme prin care, potrivit autorilor, se asigură protecția consumatorului de informație de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior. Un alt scop evidențiat este neadmiterea provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

În lege este prevăzută transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic doar care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova pentru promulgarea legii în cauză în data de 5 ianuarie.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

lege , Andrian Candu

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.