15 decembrie 2017, 12:55 Realitatea moldovenească views 3817
Peste 75% din moldoveni spun că trăiesc la limita sărăciei
15 decembrie 2017, 12:55 Realitatea moldovenească views 3817

Peste 75% din moldoveni spun că trăiesc la limita sărăciei

Datele Barometrului Opiniei Publice realizat în luna noiembrie curent arată un rezultat alarmant vizavi de modul în care veniturile populației asigură un trai decent.

Peste 75% din moldoveni declară că trăiesc la limita sărăciei, dintre care 31% spun că veniturile nu le ajung nici pentru strictul necesar. Faţă de aprilie curent, numărul celor care declară că trăiesc la limita sărăciei a crescut cu aproape 10%.

În același timp, datele sondajului arată că în Republica Moldova mai puţin de 1% din cetățeni sînt bogați, întrucît aceștia își permit să aibă tot ceea de ce au nevoie, fără a se limita la ceva.

Deși aproape 18% din cei chestionați au spus că veniturile le asigură un trai decent, aceștia afirmă că nu își permit să cumpere bunuri mai scumpe, în timp ce aproape 5% spun că achiziționează unele bunuri, dar cu restrângeri în alte domenii.

Sondajul a fost realizat în luna noiembrie la comanda Institutului de Politici Publice și are o marjă de eroare de 2,9%.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

sărăcie , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.