07 decembrie 2017, 12:05 Realitatea moldovenească views 9608
2500 de cetăţeni au expediat Guvernului o petiţie
07 decembrie 2017, 12:05 Realitatea moldovenească views 9608

2500 de cetăţeni au expediat Guvernului o petiţie

Cetăţenii Republicii Moldova nu au nici o dovadă că apa pe care o consumă este potabilă. Concluzia îi aparţine grupului de iniţiativă "Pune Umărul". Alarmaţi de această situaţie, organizatorii au expediat o petiţie cu 2500 de semnături catre Guvernul de la Chişinău. Ei cer soluţii concrete de la autorităţi astfel încît să fie siguri că apa pe care o consumă este bună de băut.

Locuitorii mai multor sate din raionul Soroca se plîng că apa pe care o consumă este plină de nitraţi. Nu au încotro şi o folosesc, dar după ce o lasă să se limpezească o fierb.

Asemenea probleme se întîlnesc în multe localităţi din Republica Moldova. În urma unui studiu realizat de Grupul de Iniţiativă, 65% dintre respondenţi au spus că nu sînt mulţumiţi de calitatea apei pe care o beau. Pentru a fi mai clar explicată problema, organizatorii au prezentat tipurile de apă care se găsesc în ţară.

Ce-i drept, apă îmbuteliată conform modelului trei este o raritate în Republica Moldova, dau asigurări semnatarii petiţiei.

Petiţia a fost trimisă Guvernului de la Chişinău. Grupul de iniţiativă "Pune Umărul" solicită elaborarea unui registru naţional privind calitatea surselor apei, informaţii despre cum s-a schimbat calitatea apei în ultimii 10 ani, care este viziunea Guvernului pentru a îmbunătăţi calitatea apei şi cum sînt protejaţi consumatorii. Petiţia a fost semnată de 2500 de cetăţeni din mai multe localităţi ale Republicii Moldova.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

petiție , guvern , cetățean , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.