04 octombrie 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 4439
Un moldovean a ajuns ostaticul Statului Islamic (ISIS) (Video)
04 octombrie 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 4439

Un moldovean a ajuns ostaticul Statului Islamic (ISIS) (Video)

Într-un video publicat de către ISIS apare un oarecare Țurcanu Grigorii Mihailovici din regiunea Moscovei care a fost luat ostatic în Siria alături de un coleg.

Grigorii Țurcanu (născut la 20 decembrie 1978) face parte din organizația „Боевое братство. Домодедово" (Frăția de luptă. Domodedovo), și a participat la acțiuni de război atît în Siria cît și din Iugoslavia.

Potrivit Novaya Gazeta, liderul organizației a confirmat că persoana din video este Grigorii, de asemenea a mai adăugat: „Cumva a ajuns în Siria, și a fost luat ostatic, mai multe nu vă putem spune".

Unul din scopurile organizației este să ajute toți cetățenii Rusiei, atît cît și să acorde ajutor veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, cît și veteranilor altor conflicte armate. Mai multe despre Боевое братство vedeți aici.

Revenim cu detalii.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Statul Islamic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.