20 iulie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 5688
Armata italiană a decorat un ofiţer moldovean
20 iulie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 5688

Armata italiană a decorat un ofiţer moldovean

Comandantul Batalionului 22 de menţinere a păcii, maiorul Ianăc Deli, a fost decorat de Ministerul Apărării al Italiei cu Crucea Comemorativă "Per la Pace" (Pentru Pace).

Distincţia a fost oferită pentru prestaţia excelentă a ofiţerului în calitate de comandant al celui de-al treilea contingent al Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR, în perioada iunie-decembrie 2015.

Mandatul celor 41 de ofiţeri şi subofiţeri moldoveni, dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo, a cuprins misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare, de patrulare şi deminare.

Maiorul Deli este primul militar din Armata Naţională decorat cu o distinc&# 355;ie a Armatei Italiene.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

militari , armata , decoraţie , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.