|
În premieră, vor fi organizate acțiuni dedicate Zilei Parlamentului RM
Legislativul va organiza, în premieră, acțiuni dedicate Zilei Parlamentului Republicii Moldova. Evenimentele prilejuite de cea de-a 26-a aniversare se vor desfășura în perioada 20–23 mai curent, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.
Șirul acțiunilor va demara sîmbătă, 20 mai, cu participarea la "Noaptea Europeană a Muzeelor". Două mașini de epocă, din garajul Parlamentului, vor fi expuse în premieră publicului în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Ulterior, acestea vor fi transportate în scuarul din fața clădirii Parlamentului.
Luni, 22 mai, vor fi organizate trei ateliere de lucru în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Înscrierea pentru participanți a fost anunțată la începutul lunii și se va finaliza astăzi, la ora 17.00. Pînă acum circa 80 de tineri s-au înregistrat pentru a participa la:
-dezbaterea unui proiect de lege;
-discuția despre egalitatea de șanse;
-simularea exercițiului de vot.
Ulterior, în sala de ședințe plenare, tinerii vor participa la o sesiune de întrebări-răspunsuri cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.
La 23 mai, de Ziua Parlamentului va fi lansată o expoziție cu ocazia inaugurării muzeului instituției. Printre exponatele care se regăsesc la această oră în muzeu sînt documente istorice, fotografii și cadouri protocolare, primite de deputați de-a lungul anilor. În aceeași zi, cei mai talentați elevi ai Liceului republican de muzică "Ciprian Porumbescu" vor primi bursele Președintelui Parlamentului.
Totodată, Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului vor desfășura Ziua ușilor deschise la sediile din Edineț, Orhei, Leova, Comrat.
La 23 mai 1991, în conformitate cu Hotărîrea Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, fosta republică unională, RSSM, este redenumită în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.
Sursa:
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Staroverii din Alaska (+Foto)
- Sursa problemelor planetei și omenirii (Video)
- Celulele stem pot fi cultivate de sine stătător - Prin post
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1527
- Populația:
- 2002 locuitori
Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.
Comentarii
(0)