17 martie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 4760
Află cum să acorzi ajutor micuților în situații de risc (Video)
17 martie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 4760

Află cum să acorzi ajutor micuților în situații de risc (Video)

Mai mulți părinți cu copii mici au învățat de la angajații SMURD cum trebuie să acorde primul ajutor micuților, în cazul în care aceștia se pomenesc în situații de risc.

Instruirea avut loc în cadrul ședinței cu părinții organizată de corpul didactic a unei grădinițe din capitală. Maturii au putut deprinde principalii pași de acordare a ajutorului, în cazul în care copii au înghițit obiecte străine, substanțe toxice sau atunci cînd aceștia nu dau semne de viață.

Specialiștii SMURD le-au oferit părinților exemple de comportament și au prezentat prin intermediul manechinilor manevrele de bază în caz de situații de risc. Mai mult, salvatorii au reușit să răspundă la întrebările celor interesați, oferindu-le sfaturi utile pentru ca copii să nu fie puși în pericol.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă oamenilor să apeleze de urgență telefonul 901 în cazul în care cineva se află în situații de risc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parinti , copii , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2730 locuitori

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.