10 martie 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 7031
Cei 14 foști comuniști aderă la PDM
10 martie 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 7031

Cei 14 foști comuniști aderă la PDM

14 foști deputați comuniști au anunțat astăzi că aderă la Partidul Democrat.

Anunțul a fost făcut în această dimineață de șeful fracțiunii parlamentare a PDM, Marian Lupu.

Potrivit lui Lupu, decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi. Astfel, fracțiunea PDM va număra în total 34 de deputați. „Salut decizia colegilor de a adera la fracțiunea noastră, nu a fost decizia deloc ușoară, dar foarte responsabilă. Fracțiunea noastră devine cea mai importantă și numeroasă ca și forță politică în Parlament”, a declarat Marian Lupu. 

Potrivit deputatei Violeta Ivanov, această decizie a fost una necesară, adoptată în interesul țării. „La un an după învestire, Guvernul Filip a demonstrat rezultate. Avem nevoie de o guvernare ca va depăși conflictele interne și se va concentra definitiv pe soluționarea completă a problemelor cetățenilor. Sîntem pentru asigurarea statalității, neutralității și protecției cetățenilor, care astăzi este dezbinată doar pentru obținerea unor dividende politice”, a remarcat Violeta Ivanov.

Menționă că cei 14 deputați au plecat din PCRM la sfîrșitul anului 2015, formînd Platforma social-democrată pentru Moldova în Parlament.  În componența acestui grup intră Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandr Bannicov, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Vasilii Panciuc, Petru Porcescu, Artur Reşetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea, Anatolie Zagorodnîi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

partide , politica , comunişti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.