13 ianuarie 2017, 10:50 Realitatea moldovenească views 3983
Funcţionarii publici vor beneficia de plăţi de stimulare
13 ianuarie 2017, 10:50 Realitatea moldovenească views 3983

Funcţionarii publici vor beneficia de plăţi de stimulare

Funcţionarii publici vor beneficia de plăţi de stimulare, potrivit unor modificări legislative publicate mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Conform documentului, funcţionarii publici vor primi un spor lunar pentru intensitatea muncii şi de un premiu anual. Totodată, aceştia vor beneficia de premii unice şi alte plăţi de stimulare, care se vor achita din economiile mijloacelor pentru retribuirea muncii alocate pe anul respectiv, în modul şi condiţiile stabilite de către Guvern.

Mijloacele băneşti necesare pentru acordarea sporului lunar pentru intensitatea muncii se alocă anual în limita a 15% din fondul anual de salarizare.

Modificările intră în vigoare începînd cu 1 ianuarie 2017.

Potrivit legii privind sistemul de salarizare a funcţionarilor publici, aceştia beneficiază în prezent de salariul de funcţie, sporul pentru gradul de calificare, gradul special şi rangul diplomatic.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

munca , salarii

Comentarii

 (1)
  • #1 DSE Răspunde Citează selecţia
    АГА Начальник весь год будет экономить на а потом положит себе в карман, другого варианта нет финансировать эти расходы у государства средств не хватит.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
803 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prepeliţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Sîngerei și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.