08 decembrie 2016, 10:20 Realitatea moldovenească views 4992
Salvatorii au verificat stațiile de salvare din țară
08 decembrie 2016, 10:20 Realitatea moldovenească views 4992

Salvatorii au verificat stațiile de salvare din țară

Reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale verifică starea de pregătire a stațiilor de salvare pe apă.

Verificările au loc în perioada 1-9 decembrie, iar scopul acestora este controlarea pregătirii persoanelor care intervin la salvarea oamenilor prăbușiți sub gheața fragilă și nivelul de dotare a specialiștilor.

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale inspectează echipamentul individual și colectiv, iar în cazul depistărilor unor nereguli întocmesc prescripții pentru lichidarea neajunsurilor. Autoritățile publice sînt responsabile de dotarea corespunzătoare a stațiilor, de asigurarea cu personal.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova există 19 stații de salvare în preajma bazinelor acvatice, 10 dintre care se regăsesc în municipiul Chișinău. La ora actuală, numărul de personal al acestor stații este suplinit doar în proporție de 60%. La fel, în țară activează peste 4200 de bazine acvatice.

Marea majoritate a stațiilor de salvare verificate dispun de persoane calificate. O mare problemă însă o constituie accidentele pe apă la bazinele neamenajate cu stații, unde în perioada rece a anului mai multe persoane au avut de suferit.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

salvatori , Verificare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
991 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bezeni, Izvoare și Scăieni. Satul Izvoare este aşezat pe rîul Căinari și este situat la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 991 de oameni. Prima mențiune a satului datează din 20 august 1588 cu denumirea de Lozeni (Lozăle).

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.