07 octombrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 4092
Pompierii au primit 23 de autospeciale de intervenţie
07 octombrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 4092

Pompierii au primit 23 de autospeciale de intervenţie

23 de autospeciale de intervenţie pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale urmează să ajungă la subdiviziunile din Chişinău, Bălţi şi în raioane. Achiziţionarea tehnicii a fost efectuată de către Guvern ca urmare a unui acord de credit cu Austria, în valoare de şase milioane de euro. Prezentarea unităţilor a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a declarat că cele 23 de autospeciale moderne vor permite scurtarea timpului de intervenţie în cazuri excepţionale, atunci când fiecare secundă se poate măsura nu doar prin pierderi materiale, ci şi prin vieţi omeneşti.

Ambasadoarea Austriei la Chişinău, Christine Freilinger, a notat că aceste autospeciale vor veni în ajutorul pompierilor din Republica Moldova şi în menţinerea siguranţei în ţară.

Ministru afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a menţionat că achiziţionarea acestor autospeciale vor oferi profesioniştilor oportunitatea să gestioneze situaţiile de risc. „Suntem responsabili de securitatea oamenilor, iar această misiune poate fi realizată doar în urma unei pregătiri bune a efectivului şi, nu în ultimul rând, a unor capacităţi tehnice ridicate la standarde europene", a notat ministrul.

Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Mihai Harabagiu, prin implementarea acestui proiect populaţia va fi mai protejată în faţa pericolelor, beneficiind de un sistem de intervenţie funcţional, mobil şi dotat tehnic. Cinci unităţi vor fi repartizate în fiecare sector al capitalei, una va merge la Bălţi, iar restul vor fi repartizate în raioane.

Cele 23 de autospeciale au fost asamblate de către o companie din Austria, fiind ajustate cerinţelor din Republica Moldova. Creditul în valoare de şase milioane de euro a fost acordat de către Austria pentru o perioadă de 20 de ani, cu o dobândă de zero procente şi cu o perioadă de graţie de cinci ani.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

pompieri , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.